Dosarul “Shanghai”. Fost polițist recunoscut de victimele traficanților, angajat al Guvernului sub Cioloș și Grindeanu

Un fost ofițer de poliție din Capitală, recunoscut de tinerele abuzate de traficanții din rețeaua “Shanghai”, a fost angajat la Guvernului în mandatul lui Dacian Cioloș – menținut în funcție și în mandatul lui Sorin Grindeanu la Palatul Victoria – iar acum încasează, pe lângă pensia specială, un salariu consistent de la Compania de Autostrăzi. Dezvăluirea a fost făcută sâmbătă, de site-ul tolo.ro, care continuă seria relatărilor despre protectorii rețelei de traficanți care a funcționat ani buni la restaurantul “Shanghai” din Capitală. 

Potrivit tolo.ro, Sorin Brînduș, fost ofițer la Secția 11 Poliție din Capitală, a fost recunoscut, în 2005, de una dintre victimele traficanților, drept unul dintre protectorii rețelei. Tânăra l-a indicat pe Brînduș, pe o planșă foto care se află la dosarul instrumentat de anchetatorii DIICOT. 

Într-un drept de replică transmis jurnaliștilor de la tolo.ro, Brînduș are o explicație năucitoare. El susține că a fost recunoscut de tânără în 2005, pentru că ar fi anchetat două furturi la restaurantul “Shanghai” cu trei ani înainte, adică, în 2002. 

De altfel, Brînduș face parte din seria ofițerilor care – deși indicați de victime drept protectori ai rețelei de traficanți – nu au fost anchetați niciodată în acest caz. Dimpotrivă, Sorin Brînduș a avut o carieră fulminantă și după ce s-a pensionat din poliție – în 2016, la doar 48 de ani. În mandatul de premier al lui Dacian Cioloș, a fost angajat la Departamentul Juridic al Secretariatului General al Guvernului, unde a rămas câteva luni și în Executivul Grindeanu. S-a angajat apoi la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, unde lucrează și acum.

 

NICIUN COMENTARIU