15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:36
No menu items!

DOSARUL “REFERENDUMUL”. Sute de persoane, audiate de magistrații Curții Supreme

spot_img

Câteva sute de persoane din județele Gorj, Vrancea, Olt și Teleorman vor fi audiate de judecători la sediul Curții Militare de Apel

buletin vot_SZ

Câteva sute de persoane din județele Gorj, Vrancea, Olt și Teleorman sunt aduse, vineri, în Capitală, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate de magistrații Curții Supreme în dosarul “Referendumul”.

Cele peste 200 de persoane care vor fi audiate vineri au calitate de martori în cauză, iar pe numele lor au fost emise mandate de aducere, întrucât au refuzat până acum să se prezinte la audieri, deși au fost citați în acest proces.

La termenul de vineri, audierile se vor desfășura la Curtea Militară de Apel București, pentru că sala de judecată este mai spațioasă decât cea a Curții Supreme.

Mai multe persoane – printre care președinți și membri ai unor secții de votare organizate la referendumul din iunie 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu – au fost trimise în judecată de DNA în acest dosar al cărui principal inculpat este prim-vicepreședintele PSD Liviu Dragnea. Dragnea a fost trimis în judecată pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.