7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:00
No menu items!

Dosarul “Referendumul”. Fiul ministrului Apărării, trimis în judecată

spot_img

Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării Corneliu Dobriţoiu, a fost trimis în judecată, miercuri, alături de alte 16 persoane, pentru că ar fi oferit bani şi bunuri unor clujeni pentru a-i convinge să meargă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În referatul întocmit în această cauză, procurorii Parchetului General arată că Samson ar fi organizat “o acţiune de mobilizare a electoratului la nivelul judeţului Cluj, în vederea exercitării dreptului la vot de către alegători, în schimbul unor foloase materiale constând în bani sau produse alimentare (mâncare şi băutură)”.

Pentru a pune în aplicare această “acţiune de mobilizare a electoratului”, fiul ministrului Apărării ar fi apelat la Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, pe care i-ar fi adus la Cluj din Bucureşti, precum şi la Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut în mediul interlop local din Cluj-Napoca), cu sprijinul cărora ar fi contactat lideri ai unor comunităţi cu locuitori care aveau o situaţie defavorizată (acestea fiind persoane lipsite de resurse financiare), pe care să-i convingă să meargă să voteze în schimbul unor sume modice, susțin  anchetatorii.

Astfel, potrivit procurorilor, pe 29 iulie 2012, “inculpatul Samson Dumitru a iniţiat şi s-a asociat cu inculpaţii Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, Măgurean Bogdan Cristian, Hanzi Nicuşor Ştefan, cărora le-a promis şi remis suma de 14.000 lei, în vederea săvârşirii infracţiunii prev. de art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000”.

“În aceeaşi zi, inculpatul Samson Dumitru a oferit, prin intermediul coinculpaţilor, sume de bani (respectiv câte 50 de lei de fiecare) alegătorilor din cadrul unor comunităţi din comuna Floreşti, judeţul Cluj şi foloase materiale (mâncare şi băutură în valoare de 1.500 lei) unor comunităţi din cartierul Pata Rât în scopul de a determina alegătorii să voteze în cadrul referendumului, pe aceleaşi criterii”, au conchis anchetatorii.