8.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021 - 22:28

DOSARUL “REFERENDUMUL”. Bătrâni aduși cu duba Poliției la Curtea Supremă, pentru a fi audiați ca martori

Pe numele celor 12 martori fuseseră emise mandate de aducere

Dube mascati_SZ

12 persoane, majoritatea vârstnici, au fost aduse miercuri la sediul Curții Supreme cu duba Poliției, pentru a fi audiate ca martori în dosarul fraudării referendumului din 2012, în care inculpat este și vicepremierul Liviu Dragnea.

Cei 12 martori – toți din județul Teleorman – au fost aduși cu mandate de aducere, după ce au refuzat să se prezinte în instanță, deși primiseră citații în acest sens. În fața magistraților, o parte dintre aceștia au declarat că nu au votat la referendum, deși numele lor apar pe listele speciale.

Au fost și declarații contradictorii. Astfel, o bătrână din comuna Țigănești, care nu știa să citească și nici nu auzea prea bine, a susținut în sala de judecată că a votat la referendum, deși în declarația dată la DNA precizase că nu a făcut acest lucru. Pentru a se lămuri, judecătoarele i-au cerut cartea de identitate, în care apărea mențiunea “votat”.

După audiere, martorii au fost urcați din nou în duba Poliției și duși acasă.

Procesul continuă cu audierea unor inculpați din orașul Bragadiru, județul Ilfov.

Tot pentru miercuri, a fost citat la Curtea Supremă și Liviu Dragnea. Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

R.D.