13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:01

Dosarul “Realitatea”. Iubita lui Elan Schwartzenberg, Monica Hoffman, săltată de DNA. Percheziții și la firmele lui Maricel Păcuraru UPDATE

Elan Schwarzenberg_SZ

  • UPDATE

Surse judiciare susțin că ancheta DNA vizează perioada în care Elan Schwartzenberg a manageriat, din poziția de administrator, Realitatea Media, dar și scurta perioadă de timp în care Codruț Marta a administrat/semnat documente în calitate de administrator al agenției de presă NewsIn (parte a trustului Realitatea Media).

Anchetatorii au ridicat mai multe documente cu care încearcă să probeze infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani care ar fi fost comise la Realitatea Media.

  • UPDATE

Procurorii DNA au descins luni dimineață și la sediile unor firme aflate la parterul unui imobil în care-și are reședința în București și Maricel Păcuraru (foto jos)- acționar majoritar al Realitatea Media, alături de Cozmin Gușă -, dar și la locuința lui Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, susțin surse judiciare citate de Mediafax.

În imobilul din strada Sevastopol nr. 26, unde au descins anchetatorii DNA, își au sediul mai multe firme al căror acționar majoritar este Maricel Păcuraru. Astfel, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, la parterul imobilului (camera P014) își are sediul societatea STRATEGIES – RESEARCH – INVESTMENTS SRL, care deține pachetul majoritar de acțiuni la Realitatea Media și în care Păcuraru împarte statutul de acționar (50% din acțiuni) cu Cozmin Gușă (50% din acțiuni). La subsolul imobilului (camera S 07), are un punct de lucru o altă societate a lui Maricel Păcuraru – Pronova SRL, în timp ce la camera 207 își are sediul firma GRUP FINANCIAR EUROSANSA SRL, unde Păcuraru deține, de asemenea, aproape 51% din acțiuni.

resedinta_Maricel Pacuraru

  • UPDATE

DNA a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că “procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală complexă ce vizează săvârșirea mai multor infracţiuni printre care: trafic de influenţă, spălarea banilor proveniți din evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, delapidare, în care sunt implicate peste 30 persoane fizice şi mai multe persoane juridice”.

“Potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, suma care face obiectul spălării de bani este de peste 1.000.000 euro. În cursul dimineţii au fost efectuate percheziţii domiciliare în 35 de locaţii din municipiul Bucureşti. În baza art. 183 alin. 2 din Codul de procedură penală, au fost emise mandate de aducere pentru 16 persoane fizice care urmează a fi audiate de procurori”, se mai arată în comunicatul DNA.

Monica Hoffman – o femeie de afaceri în vârstă de 40 de ani, despre care presa a scris că ar fi iubita lui Elan Schwartzenberg  – a fost “săltată” luni dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul privind preluarea “Realitatea Media”.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că anchetatorii au descins luni dimineață la domiciliul Monicăi Hoffman, dar și la sediile unor firme.

Dosarul privind modul în care au fost tranzacționate, în ultimii doi ani, acțiunile Realitatea Media a fost disjuns din cel privind dispariția lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar (fost președinte al Fiscului).

CITEȘTE ȘI: Elan Schwartzenberg şi-a plătit datoriile cu bani de la Codruţ Marta. Dosarul răpirii, la DNA

În ultimele luni, în această cauză au fost audiați la DNA, în calitate de martori, Sorin Ovidiu Vîntu și fiica acestuia, Ioana Vîntu, fostul manager al Realitatea Media, Sorin Enache, dar și actualul proprietar al Realitatea, Cozmin Gușă.

CITEȘTE ȘI:

Vom reveni cu detalii.