23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:39
No menu items!

DOSARUL „REALITATEA” Cozmin Gușă, la DNA. Firma controlată de el și de Maricel Păcuraru, cercetată penal UPDATE

spot_img

Cozmin Gusa_SZ

  • UPDATE

Două firme – Realitatea Media și Strategies Research Investments  – și lichidatorul judiciar Rovigo au fost puși sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul „Realitatea”.

DNA a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că, „până în acest moment, procurorii au început urmărirea penală şi faţă de trei persoane juridice”, şi anume:

SC „Realitatea Media” SA – pentru infracțiunea de spălare a banilor, „având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”.

SC „Strategies-Research-Investments” SRL – pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, „având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor”. „Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”, au arătat procurorii.

Rovigo SPRL – pentru bancrută frauduloasă, „având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media”.

Cozmin Gușă s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru ca procurorii să-i aducă la cunoștință învinuirile aduse societății Strategies Research Investments în dosarul „Realitatea Media”, cauză în care, marți, a fost pus sub acuzare și Maricel Păcuraru, asociatul lui Gușă la Realitatea Media.

Societatea Strategies Research Investments (care deține pachetul majoritar de acțiuni la Realitatea Media și este controlată de Gușă și Păcuraru) este acuzată de procurori, în calitate de persoană juridică, de fals în înscrisuri susțin surse judiciare. Potrivit acestora, societatea a prezentat în instanță documente falsificate în baza cărora și-a majorat creanța la Realitatea Media.

Marți, omul de afaceri Maricel Păcuraru (acționar majoritar al Realitatea Media, alături de Cozmin Gușă), cumnatul acestuia, avocatul Mirel Mircea Amariței (cel care l-a reprezentat, din postura de consilier juridic la Realitatea Media), fost secretar de stat în aparatul vicepremierului Dan Nica (2009), dar și Ionuț Sorin Barbu, partener de afaceri al lui Elan Schwartzenberg și apropiat al primarului Constanței Radu Mazăre, au fost puși sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul “Realitatea Media”.

“Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”, preciza DNA într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI:De unde provin banii negri cu care Elan Schwartzenberg a controlat Realitatea

Luni seară, în același dosar, au fost puși sub acuzare fratele și iubita lui Elan Schwartzenberg, Fabian Schwartzenberg și Monica Hoffman, dar și Daniela Ionescu (administrator special la Realitatea Media, soția lui Maricel Păcuraru) și alte șase persoane – apropiați ai lui Elan Schwartzenberg.

Raluca Dan