19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:41
No menu items!

DOSARUL „REALITATEA” Adriean Videanu, audiat la DNA UPDATE

spot_img

Videanu_SZ

  • UPDATE

Adriean Videanu a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie de martor în dosarul privind Realitatea Media şi a precizat că nu-i cunoaşte pe Maricel Păcuraru şi pe Fabian Schwartzenberg, iar cu Elan Schwartzenberg este „într-o relaţie normală, obişnuită”.

Era vorba de proiectul Realitatea. Am spus doamnei procuror tot ceea ce eu ştiam şi domnia sa cred că va analiza declaraţia mea de martor în beneficiul cauzei.

Adriean Videanu

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Videanu a mai spus că nu ştie dacă s-au dat bani pentru acele emisiuni. El a reafirmat că singurul mod în care ar colabora pe linie de afaceri cu Realitatea Media ar fi doar dacă societatea s-ar arăta interesată de achiziţia de marmură.

Întrebat în ce relaţie este cu fraţii Schwartzenberg şi cu Maricel Păcuraru, Videanu a spus că pe Maricel Păcuraru şi pe Fabian Schwartzenberg nu îi cunoaşte. Videanu a adăugat că-l cunoaşte pe Elan Schwartzenberg şi este „într-o relaţie normală, obişnuită” cu acesta.

Întrebat dacă a finanţat Realitatea Media, Adriean Videanu a exclamat: „Niciodată, niciodată nu am finanţat niciun trust de media din România!”. Acesta a precizat că pe vremea când era primar al Capitalei „a tăiat toate publicităţile”.

Fostul ministrul PDL al economiei Adriean Videanu s-a prezentat vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA), unde a fost citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media. El a precizat că singura legătură cu postul de televiziune a fost participarea la emisiuni şi că singura afacere pe care ar fi putut să o aibă cu societatea ar fi fost furnizarea de marmură.

Adriean Videanu a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat de procurori în calitate de martor în acest dosar. Întrebat ce legături a avut cu Realitatea Media, Videanu a spus că singura lui legătură cu această societate a fost aceea că a participat la numeroase emisiuni ale postului de televiziune. Adriean Videanu a precizat că nu a fost interesat niciodată de achiziţionarea de acţiuni la Realitatea Media şi, mai mult, nu a fost interesat de afaceri în segmentul media. Videanu a adăugat că singura afacere pe care ar fi putut să o deruleze cu Realitatea Media ar fi doar dacă societatea era intereseată de achiziţia de marmură.

Adriean Videanu a venit la sediul DNA neînsoţit de avocat şi a precizat că va face mai multe declaraţii după audiere.

Tot vineri sunt așteptați la DNA pentru a fi audiați, în calitate de martori, în același dosar, primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, și omul de afaceri Remus Truică, care – susțin surse judiciare – ar fi purtat negocieri pentru preluarea postului de televiziune.

R.D.