6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:24

Dosarul privatizării ICA, amânat pentru 10 iunie

spot_img

Recursul lui George Becali la decizia de suplimentare a pedepsei, amânat pentru 1 octombrie
foto: ziuacargo.ro

Curtea de Apel București a amânat marți, pentru 10 iunie, dezbaterile în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu.

Conform agerpres, pe 29 aprilie, un complet format din doi judecători ar fi trebuit să se pronunțe pe mai multe excepții ridicate de avocații lui Dan Voiculescu, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanțelor ca parte civilă în dosar și trimiterea la ÎCCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept. Ședința de judecată nu a mai avut loc, deoarece judecătorul Stan Mustață a fost ridicat de procurori și dus la DNA pentru audieri, el fiind acuzat că a cerut bani de la mai mulți inculpați și persoane condamnate.

Locul lui Stan Mustață a fost luat în dosarul lui Voiculescu de judecătoarea Luminița Cristiu-Ninu, fost președinte al Tribunalului Teleorman. Noul complet de judecată va trebui să reia în dezbatere excepțiile ridicate anterior de avocații lui Dan Voiculescu.

S.M.