0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 17:25
No menu items!

DOSARUL “PREMII PENTRU PETROLUL” Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, audiat la DNA

spot_img

iulian_badescu

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, este audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), luni dimineaţă, în dosarul în care procurorii verifică modul în care autorităţile locale au aprobat acordarea a trei milioane euro de la buget ca premii pentru echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. Dosarul se află în faza actelor premergătoare, după cum au precizat oficialii DNA încă de săptămâna trecută.

Surse judiciare explicau, săptămâna trecută, că DNA face verificări privind modul în care au fost adoptate Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 466, din decembrie 2012, “privind cooperarea municipiului Ploieşti cu Asociaţia comunitară Lupii Galbeni 2012 în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susţinerea şi promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti” şi HCL 219 din iunie 2013, prin care se aprobă regulamentul de punere în aplicare a contractului de cooperare dintre autorităţile locale şi asociaţia “Lupii galbeni”.

Procurorii au demarat investigațiile în acest caz după ce fosta directoare economică din cadrul Primăriei Ploieşti Nicoleta Crăciunoiu ar fi sesizat DNA cu privire la faptul că cele două hotărâri ale Consiliului Local nu au avizul directorului economic din aparatul executiv al Primăriei. Totodată, reprezentanţi ai Consiliului Local Ploieşti susţin că nu este nevoie de acel aviz deoarece compartimentul economic al aparatului executiv din Primăriei trebuie să acorde viză doar hotărârilor privind bugetul local, iar cele două HCL nu sunt hotărâri referitoare la buget.

Totodată, unii dintre consilieri o acuză pe fosta directoare Nicoleta Crăciunoiu că a omis să declare la DNA că sumele alocate de la bugetul local pentru premierea echipei Petrolul se regăsesc în două hotărâri ale Consiliului Local Ploieşti privind bugetul municipiului, hotărâri care prevăd alocarea de bani echipei Petrolul şi care sunt vizate chiar de către cea care fi reclamantă în dosarul de la DNA. Astfel, este vorba despre HCL 142 din 8 aprilie 2013, hotărâre prin care se aprobă bugetul local al municipiului Ploieşti pe anul 2013 şi în care la capitolul “Cultură, recreere şi religie” se alocau 8 milioane de lei de la bugetul local pentru “cheltuieli cu asociatul FC Petrolul” şi în HCL 186 din 30 mai 2013, privind rectificarea bugetului municipiului Ploieşti, hotărâre în care, la acelaşi capitol, se menţine alocarea sumei de 8 milioane de lei pentru “Asociaţia Lupii Galbeni 2012 – susţinerea şi promovarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti”. Ambele hotărâri sunt semnate de directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu, în funcţie în acel moment.

Săptămâna trecută, marţi, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Primăriei Ploieşti, într-un dosar în care procurorii fac verificări privind plăţile făcute din bugetul local către asociaţia “Lupii Galbeni”, respectiv premiile acordate echipei Petrolul Ploieşti. Printre documentele ridicate se numără şi cele prin care a fost desfăcut contractul de muncă al directoarei economice Nicoleta Crăciunoiu, ca urmare a unei decizii a comisiei de disciplină din Primăria Ploieşti.

R.D.