22.2 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 18:36
No menu items!

Dosarul „Portbagajul”: Mihai Bucurenciu a fost prins din nou de polițiști

spot_img

Condamnat definitiv la zece ani de închisoare de magistrații Curții Supreme, Mihai Bucurenciu, principalul acuzat în celebrul dosar „Portbagajul”, a fost reţinut marţi, în Capitală, de poliţiştii Serviciului Urmăriri. 

Potrivit Poliției Capitalei, pe numele lui Mihai Bucurenciu, în vârstă de 56 de ani, exista un mandat de executare a pedepsei de zece ani de închisoare cu executare, emis de Tribunalul Bucureşti, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

El ar fi trebuit să se prezinte la arest pe 28 noiembrie, însă, pentru că nu a făcut acest lucru, a fost dat în urmărire generală.

Bucurenciu a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei şi urmează să fie predat Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor în vederea executării pedepsei.

În 2000, Mihai Bucurenciu a fost acuzat de implicare în sechestrarea și torturarea a trei bărbați suspectați că i-ar fi furat din portbagajul mașinii 420.000 de dolari. În 2003, afaceristul a fost condamnat la zece ani de închisoare, însă era dat deja în urmărire internațională și fusese reținut de autoritățile din Belgia, unde se refugiase în timpul urmăririi penale.

Extrădat în 2009, Mihai Bucurenciu a beneficiat de clemența magistraților Tribunalului București, care l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii au contestat însă decizia judecătorilor și au obținut, în final, o pedeapsă de zece ani cu executare.

R.D.