14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:29

DOSARUL “OMNIASIG”. Mii de beneficiari de polițe suspecte, chemați la audieri

spot_img

Mii de clienți din toată țara ai companiei de asigurări vor fi audiați, marți, la inspectoratele județene de poliție

omniasig

Mii de clienţi ai Omniasig vor fi audiaţi, marți, de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, în dosarul poliţelor de asigurare care ar fi fost falsificate, dosar în care sunt cercetaţi penal 340 de angajaţi ai companiei de asigurări, dintre care 47 cu funcţii de conducere.

Surse judiciare au precizat că marţi toate Serviciile de Investigare a Fraudelor de la nivelul inspectoratelor judeţene vor primi liste cu persoanele care trebuie chemate la audieri. Pentru că audierile vor fi făcute prin comisii rogatorii, poliţiştii au primit un set de întrebări la care clienţii Omniasig vor trebui să răspundă.

Deşi numărul celor citaţi este de ordinul miilor, audierile ar trebui să nu se extindă pe o perioadă mai lungă de două săptămâni, au mai precizat sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii Omniasig au încheiat, doar pe 26 iulie 2013, aproximativ 12.000 de poliţe de asigurare suspecte. Cele mai multe au fost încheiate în judeţe unde funcționează agenţii cu maximum 10 angajaţi. Astfel, în judeţul Covasna au fost încheiate 960 de poliţe, în Alba – 914 poliţe, în Harghita – 913 poliţe, în Mureş – 799 de poliţe, în Maramureş – 671 de poliţe, în Argeş – 635 de poliţe, în Iaşi – 507 şi în Cluj – 475 de poliţe. În restul judeţelor, numărul poliţelor întocmite pe 26 iulie a fost de aproximativ 300.

Așa se face că – mai precizează aceleași surse – unii agenţi de asigurări au încheiat, într-o singură zi de lucru, între 50 şi 184 de poliţe de asigurare.

R.D.