23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:52
No menu items!

DOSARUL „MITĂ LA HIDROELECTRICA” Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la DNA

spot_img

Virgil Magureanu 1_SZ

Fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI), Virgil Măgureanu, s-a prezentat miercuri dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA), unde a fost citat pentru a fi audiat în dosarul privind mita de peste 1,4 milioane de euro care ar fi urmat să fie plătită în schimbul atribuirii unui contract, păgubos pentru Hidroelectrica, companiei Energon Power&Gas, condusă, din poziția de director, de omul de afaceri Rareș Criste, după cum susțin procurorii.

DNA nu a informat oficial în ce calitate este audiat Virgil Măgureanu în acest caz, dar, potrivit surselor noastre, el a dat declarații în calitate de martor.

Magureanu_Chenar_SZ

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Virgil Măgureanu, controlează, din poziția de acționar majoritar (95% din acțiuni), alături de fiul său, Marian Măgureanu (5% din acțiuni), compania CABINETUL DE CONSULTANȚĂ „PRO ROMANIA” SRL, cu sediul pe Calea Victoriei, din Capitală.  Firma de consultanță a lui Măgureanu are contracte cu societăți controlate de potenți oameni de afaceri, dar și cu firme din domeniul energiei, de notorietate fiind cel cu rafinăria Petrolsub. Din această postură, există posibilitatea ca Virgil Măgureanu să aibă legătură cu persoanele ale căror nume apar în dosarul instrumentat acum la DNA.

Pe de altă parte, fostul șef al SRI controlează (100% din acțiuni) și firma AFINUL SRL, cu sediul în comuna sa natală, Hodod (județul Satu Mare), care are însă ca obiect prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor.

R.D.