10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:21

DOSARUL “MICROSOFT”. Ecaterina Andronescu, audiată la DNA / UPDATE

spot_img

Fostul ministru al educației află joi acuzațiile care i se aduc în această cauză

Ecaterina Andronescu_SZ 2

  • UPDATE

Fostul ministru al educației, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la ieșirea din sediul DNA, că este acuzată de procurori de abuz în serviciu, în dosarul “Microsoft”. Andronescu a precizat că nu a primit niciodată nimic şi nu a condiţionat niciodată pe nimeni.

Ecaterina Andronescu a mai spus că a nu a dat o declaraţie, ci doar a avut o discuţie cu procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care se ocupă de dosarul “Microsoft” şi a adus mai multe documente.

Încerc să îmi dovedesc nevinovăţia. (…)Nu am primit niciodată nimic, nu am condiţionat pe nimeni şi nu am să fac asta niciodată cât trăiesc.

Ecaterina Andronescu
fost ministru al educației, senator PSD

Întrebată de jurnaliști de ce a venit de la prima oră a dimineţii la DNA, în condiţiile în care ar fi trebuit să vină de la ora 10.00, Ecaterina Andronescu a spus că a fost citată de procurori să se prezinte la ora 8.00.

Fostul ministru al educației, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, s-a prezentat, joi dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a afla acuzațiile care-i sunt aduse de procurori în dosarul “Microsoft”.

Săptămâna trecută, pe 19 noiembrie, plenul Senatului a avizat solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale pe numele Ecaterinei Andronescu pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul licențelor IT-Microsoft. 

CITEȘTE ȘI: Programul misterios de la Educaţie care o leagă pe Ecaterina Andronescu de Irina Socol, președinta SIVECO