2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:23
No menu items!

DOSARUL “MICROSOFT”. Dorin Cocoș se sfătuia cu „Elena” în discuțiile despre șpagă REFERATUL PROCURORILOR

spot_img

Discuția dintre Dorin Cocoș și Dinu Pescariu se regăsește în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea fostului soț al Elenei Udrea

Cocos_Sandu Gabriel_SZ

În procesul-verbal al redării convorbirilor dintre Dinu Pescariu şi Dorin Cocoş, discuţii înregistrate ambiental în 25 septembrie 2014, la ora 10.26, şi citat de DNA în referatul prin care a obţinut arestarea fostului soţ al Elenei Udrea, se face referire la consultările pe care omul de afaceri le-ar fi avut cu o anume “Elena” pe marginea chitanţelor pe care urma să le întocmească în fals cu Dinu Pescariu.

Dorin Cocoş: Las-o asa, că e mai bine. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu… cu Elena şi a zis: Foarte bine.

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocoş: Da.

Dinu Pescariu: Bravo!

Dorin Cocoş: Când… Am spus…Că am stat şi m-am gândit… Băi, acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau mâine. Ce? Hai… să fim drepţi… Şi cu asta basta. Şi tu, lasă-le acolo.

Dinu Pescariu: Mi-a fost frică să le duc acasă.

Dorin Cocoş: Foarte bine. Eşti nebun? Mai bine dă-l încoace.

Direcția Națională Anticorupție
referat de arestare

Sursa Zilei a relatat, marţi seară, că Dinu Pescariu (martor în ancheta DNA – n.r.) l-a înregistrat pe Dorin Cocoş, în septembrie, când acesta din urmă îi cerea să redacteze 21 de chitanţe care să ateste că omul de afaceri i-ar fi restituit fictiv jumătate dintr-un pretins împrumut de 500.000 de euro, pe care fostul tenismen i l-ar fi acordat în 2011.  Împrumutul se regăseşte în declaraţia de avere a Elenei Udrea din 2012.