8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:29

DOSARUL “MICROSOFT”. Șerban Mihăilescu, audiat la DNA / UPDATE

spot_img

Fost secretar general al Guvernului Năstase, Șerban Mihăilescu află acuzațiile care-i sunt aduse de procurori în acest caz

Serban Mihailescu_SZ 1

  • UPDATE

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile în dosarul Microsoft şi că va da noi declaraţii la un termen ce urmează să fie stabilit, subliniind că nu are offshore-uri şi conturi în străinătate şi că nu a încasat nimic.

Nu am offshore-uri, nu am conturi în străinătate, nu am încasat nimic. (…)Pot să repet asta la nesfârşit, a susţinut Mihăilescu, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Șerban Mihăilescu
senator UNPR

Întrebat de ce crede că i se spune Miki Şpagă, senatorul a spus: “Reţin întrebarea, dar răspunsul…mai târziu“.

Senatorul Șerban Mihăilescu (UNPR) s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a afla acuzațiile care-i sunt aduse de procurori în dosarul privind achiziția de licențe IT – Microsoft. 

Săptămâna trecută, plenul Senatului a avizat cererea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Mihăilescu, suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

Fost șef al Secretariatului General al Guvernului în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, Mihăilescu a fost audiat pentru prima dată de procurori în această cauză pe 24 iulie anul acesta.

Surse judiciare precizau la acea dată pentru Sursa ZileiMihăilescu urma să răspundă întrebărilor procurorilor despre negocierile purtate pentru încheierea contractelor cu Microsoft și EADS, el fiind, în calitate de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, cel care a reprezentat instituția la discuțiile cu reprezentanții firmelor, înainte de încheierea contractelor.

În 2012, după șase ani de proces, fostul șef al SGG Șerban Mihăilescu a fost achitat de Înalta Curte în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru primirea de foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, în perioada 12 aprilie 2002 – 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Şerban Mihăilescu ar fi primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi, după ce l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către Mihăilescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov, mai spuneau procurorii DNA.