3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Dosarul Mediafax Group (2) de evaziune fiscală, deschis la Parchetul General

spot_img

Procurorii au deschis un nou dosar de evaziune fiscală față de Mediafax Group

Parchet General_SZ

Procurorii de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică au deschis un alt dosar de evaziune la Mediafax Group, în care au început urmărirea penală pe numele președintelui CA și a directorului general, Roxana Grigoruță, respectiv, Orlando Nicoară.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este înregistrat un dosar penal în care, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2014, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de SC MEDIAFAX GROUP SA, Grigoruţă Roxana Dorina şi Nicoară Ilie Orlando, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

răspuns solicitare Ministerul Public

Sursa Zilei scria încă din luna aprilie că mai multe percheziții făcute de IGPR la trustul Media Pro vizează o serie de tranzacții suspecte, derulate până în august 2013 –  perioadă în care Pro TV și Media Pro Pictures erau conduse de Adrian Sârbu, din poziția de CEO al acționarului majoritar CME Media Enterprises B.V. – Olanda.

O serie de alte societăți înființate și conduse de Adrian Sârbu și de apropiați ai acestuia au derulat și ele în perioada vizată relații comerciale cu Pro TV și Media Pro Pictures (firme deținute de CME).

Firmele înființate și controlate în prezent de Adrian Sârbu sunt Mediafax Group SA, Mediafax SA, Apropo Media SRL și Alerria Management Company SA (toate, acționari la agenția de presă Mediafax, “Ziarul Financiar”, „Pro Sport” și cotidianul online „Gandul”).

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mediafax Group SA este deținută de SC Mediafax SA (25% din acțiuni), Apropo Media SRL (25%) și SC Alerria Management Company SA (50%) și este condusă de Roxana – Dorina Grigoruță (președinte al CA), Ilie Orlando Nicoară (director general), Liliana Florentina Șerban (vicepreședinte al CA).

La rândul ei, societatea Mediafax SA este deținută de Alerria Management Company SA (99,41% din acțiuni) și o companie olandeză (cu doar 0,5% din acțiuni), dar are ca acționari minoritari și o serie de foști și actuali angajați ai agenției de presă Mediafax. Mediafax SA este condusă, din poziția de director general, de același Orlando Nicoară, unul dintre apropiații lui Adrian Sârbu.

Potrivit acelorași date, Alerria Managament Company îl are ca acționar majoritar pe Adrian Sârbu (87% din acțiuni) și o companie off-shore cu sediul în Cipru (Nicosia) – Rootland Trading Ltd. și este condusă tot de apropiați ai fostului mogul media – Roxana Grigoruță (director general și președinte al CA), Liliana Petrovici (director) și Mark Andrew Webster, cetățean britanic (vicepreședinte al CA).

În același timp, Apropo Media SRL este deținută de Alerria Management Company (95%) și de Adrian Sârbu (5%).