1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:40
No menu items!

DOSARUL “MAȘINI DE LUX FURATE”. Fotbaliștii Cristi Munteanu și Andrei Mărgăritescu scapă de închisoare

spot_img

Curtea Supremă a decis vineri încetarea procesului penal împotriva fotbalistului Cristi Munteanu

cristi_munteanu

Magistrații Curții Supreme au decis, vineri, încetarea procesului penal împotriva fotbalistului Cristi Munteanu, acuzat de procurori de complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în legătură cu furtul unui autoturism de lux.

Inițial, Cristi Munteanu a fost condamnat de Curtea de Apel București, în decembrie 2012, la cinci ani închisoare cu executare, însă Curtea Supremă i-a admis recursul și a decis încetarea procesului penal împotriva acestuia “ca urmare a împăcării părților“.

Curtea Supremă a menținut însă condamnarea la trei ani închisoare cu suspendare în cazul fotbalistului Andrei Mărgăritescu.

Alte condamnări: Alexandru Magherescu (fondatorul centrului medical Doris) – 3 ani închisoare cu suspendare, Cosmin Magherescu (fratele medicului) – 1 an cu suspendare, Cristinel Antonio Enache – 1 an cu suspendare, Radu Adrian Mihai – 2 ani cu suspendare, Bogdan Treveleanu –  2 ani cu suspendare, Bianca Radu – 2 ani cu suspendare, David Rotundu  – 4 ani și 11 luni închisoare cu executare.

Procurorii au susținut că medicul Alexandru Magherescu a achiziționat în leasing un autoturism Audi A8 și s-a înțeles cu prietenul său Cristinel Antonio Enache să-i găsească un cumpărător și să declare apoi la Poliție că mașina i-a fost furată, pentru a încasa prima de asigurare. Enache a luat legătura cu membrii unei rețele de hoți de mașini, care a reușit să-i plaseze mașina fotbalistului Cristian Munteanu.

Fotbalistul a reușit, cu complicitatea unora dintre membrii rețelei, să întocmească acte “în regulă” mașinii.

La începutul lui 2011, Munteanu i-a vândut autoturismul colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

Procurorii au arătat că fotbaliștii sunt “dobânditori de drept ai unei mașini furate”, despre care “aveau în mod clar cunoștință că face obiectul unei infracțiuni de furt”.

R.D.