21.2 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 2:26
No menu items!

Dosarul lui Mihail Boldea se mută la Curtea de Apel Galaţi. UPDATE

spot_img

Dosar Mihail Boldea

Procurorul de ședință a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să decline competenţa judecării lui Mihail Boldea  către  Curtea de Apel Galaţi. Magistrații urmează să se pronunţe, miercuri, asupra cererii.

Procurorul a arătat că Mihail Boldea şi-a pierdut calitatea de deputat după ce şi-a dat demisia din Parlament, pe 18 septembrie, astfel judecarea sa nu mai este de competenţa instanţei supreme.

Fostul deputat a cerut, miercuri, instanţei să fie eliberat din arest, promiţând că, dacă va fi pus în libertate, va merge să lucreze la via tatălui său.

Instanţa urmează să se pronunţe cu privire la această solicitare.

UPDATE ora 15.25

Dosarul lui Mihail Boldea va fi preluat de Curtea de Apel Galaţi, au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au admis, miercuri, cererea procurorilor de declinare a competenţei instanţei supreme în acest caz.

 

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie, după ce a încercat să fugă în Kenya, fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, în 28 iunie, alături de alţi 18 inculpaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au confirmat în 27 martie mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, iar în aceeaşi zi acesta a fost adus în ţară, cu o cursă de la Amsterdam, după ce s-a predat la Ambasada română din Kenya. Ulterior, Boldea a fost dus în arestul IPJ Galaţi.

Boldea este acuzat de constituirea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, urmare a faptului că ar fi încercat să dea o ţeapă de un milion de euro unei firme. Alături de Boldea sunt cercetaţi avocata Mihaela Bolboceanu (fosta lui concubină), fosta subprefectă a Galaţiului Aurica Luchiniuc, secretara sa, Elena Petrea, precum şi mai mulţi colaboratori: Bogdan Alexandru Boza, Ştefan Lazăr, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Tudorel Vrânceanu.