0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 9:16
No menu items!

Dosarul “Jaful secolului”. Doi dintre hoții de tablouri, condamnați la șase ani și opt luni de închisoare

spot_img

tablouri-furate-olanda

Doi dintre învinuiții în dosarul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal, din Rotterdam (Olanda) – numit de presa internațională “Jaful secolului” – Radu Dogaru și Eugen Darie au fost condamnați, marți, de magistrații Judecătoriei Sectorului 3 la șase ani și opt luni de închisoare cu executare.

Magistrații l-au condamnat pe Radu Dogaru pentru infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Judecătorii l-au mai condamnat pe Dogaru la trei ani şi şase luni, pentru constituirea unui grup criminal şi la patru ani de închisoare, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pedepsele au fost contopite, astfel că Dogaru ar urma să execute, dacă decizia de marți a instanței va rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea – şase ani şi opt luni de închisoare.

La rândul lui, Eugen Darie a fost condamnat de la şase ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi la trei ani de închisoare pentru constituire de grup criminal, urmând să execute pedeapsa cea mai grea.

Din pedepsele lui Dogaru şi Darie vor fi scăzute perioadele în care acestea au fost reţinuţi şi arestaţi.

Judecătoria Sectorului 3 a mai dispus ca Dogaru şi Darie să rămână în arest. În plus, aceştia trebuie să plătească 6.000 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia magistraților nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel la Tribunalul București.

Radu Dogaru şi Eugen Darie au recunoscut toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au fost judecaţi în procedură simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

R.D.