23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:55

DOSARUL INSOLVENȚELOR. Judecătoarea Elena Rovența – din arest la spital de ziua ei

spot_img

Judecătoarea în vârstă de 63 de ani a acuzat, în arest, probleme neurologice.

judecator1

Judecătoarea Elena Rovența de la Secția a VII -a Civilă a Tribunalului București – arestată în dosarul insolvențelor “aranjate”  – a fost transportată, miercuri, la spital, după ce i s-a făcut rău în arestul Poliției Capitalei, unde a fost încarcerată pentru următoarele 30 de zile.

Judecătoarea a acuzat probleme neurologice, de care – spune ea – ar suferi de mai multă vreme, iar reprezentanții arestului au solicitat o ambulanță pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Medicul a decis, însă, să o transporte pe Elena Rovența la un spital din Capitală.

Judecătoarea a fost “săltată”, luni, de procurori DNA și a fost arestată, alături de trei colegi ai săi. cei patru sunt acuzați că, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.

Judecătorii sunt acuzați că, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul: de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolve și pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.

Elena Rovența este unul dintre magistrați care a avut dosare importante de soluționat, cum ar fi cel al dezvoltatorului imobiliar Terra Residence din Voluntari, speță unde BCR și mai mulți propietari ar fi fost păcăliți de dezvoltatorul imobiliar.

R.D.