12.8 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 19:43

Dosarul în care Cioacă este acuzat de infracțiuni informatice, rejudecat a doua oară

Dosarul în care Cioacă este acuzat de fraude informatice, rejudecat a doua oară

Magistrații Curții de Apel Braşov au casat, vineri, sentinţa prin care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost achitat în dosarul de infracţiuni informatice şi au trimis dosarul spre rejudecare. Este a doua oară când dosarul este returnat Judecătoriei Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Cristinel Ghigheci, a precizat că instanţa a casat sentinţa Judecătoriei Braşov care l-a achitat pe Cioacă pe 6 aprilie anul trecut şi a retrimis dosarul spre rejudecare la aceeaşi instanţă. “Motivele pentru care s-a decis casarea sentinţei vor fi prezentate în motivarea sentinţei, în termen de circa 20 de zile”, a adăugat Ghigheci.

Cristian Cioacă a fost achitat, pe 6 aprilie 2012, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenţei prin e-mail a fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecătoriei Braşov dată după rejudecarea dosarului. Această a doua sentință a fost atacată cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar şi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Braşov şi de Parchetul General.

Curtea de Apel Braşov a admis recursurile şi a casat sentinţa.

S.Z.