6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:49
No menu items!

Dosarul ICA. Ce le-a spus Dan Voiculescu judecătorilor

spot_img

Dan Voiculescu, acuzat de spălare de bani în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare,, le-a spus magistraților de la Curtea de Apel, în ultimul cuvânt că dosarul este o narațiune de scriitor

 Dan_Voiculescu_SZ

Dan Voiculescu, principalul inculpat în dosarul ICA și-a început ultimul cuvânt cu precizarea că vrea să fie scurt și să predea instanței un memoriu cu trei anexe, pe care judecătorii să îl coreleze cu celelalte declarații.

V-am predat în scris un memoriu cu trei anexe, vă rog să le corelați, în seara asta vreau să fiu scurt. Rechizitoriul este incorect, nu se bazeaza pe nicio probă materială, e o poveste făcută de procurori, ‎o narațiune făcută cu talent de scriitor, nu de procuror. Rechizitoriul e bazat pe falsuri. Se spune că, diabolic, Voiculescu a urmărit 12 ani să pună mâna pe ICA, aceasta perlă a coroanei agriculturii românești‎. Avem martori care spun că procurorul Eva îi punea să declare lucruri neadevărate despre mine. Este un lucru foarte grav care se trece cu vederea. S-a petrecut un lucru grav, întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa mea. Eram vânat de procurori, dar nu am fost niciodată acolo cu avocat. Mi se pare o chestiune imorală, incorect, ilegală. De 6 ani tot încerc să înțeleg cum a fost acest rechizitoriu acceptat și copiat de magistrații de la Tribunal. În legatură cu spălarea de bani, n-am spălat în viața mea bani, aceste metode sunt străine de mine. În rechizitoriu se spune ca GRIVCO avea bani și nu era nevoie să se împrumuta la mine. Greșit, GRIVCO nu avea bani pentru investiții, de aceea i-am acordat bani. Sunt acuzat că am primit acțiuni pentru împrumut. Păi împrumutul nu era donație, nu era pomană, am stipulat în contract, dacă nu au bani, îmi dau acțiuni. Se spune că GRIVCO nu avea voie să-mi dea mai mult de 10 acțiuni. Fals. GRIVCO își achitase datoriile față de ADS, deci era liber să dea câte acțiuni voia. Despre majorarea de capital, făcută de mine, cu credit din bancă, transfer prin cont, am arătat că erau bani curați, nu murdari. Este o anomalie fantastică, că am vrut să obțin 92% din ICA. Păi aveam prin GRIVCO sută la sută  din ICA, și la GRIVOC avea 93%. Păi ce interes aveam să spăl bani să ajung acționar majoritar, că eram. Mulțumesc mult.

Dan Voiculescu, Curtea de Apel București

M.N.