Dosarul “Grădinița groazei”. Procurorul cere pedepse cu suspendare pentru educatoarele bătăușe

Procurorul de ședință cere pedepse cu suspendare pentru directorul Centrului educațional “Micul Regat”, din Constanța, Eliza Pufleanu și pentru educatoarele trimise în judecată, după ce au fost acuzate că au maltratat fizic și psihic copiii pe care îi aveau în grijă.

Dosarul în acest caz a fost deschis, în 2014, după ce Sursa Zilei a dat publicității mai multe înregistrări care demonstrau cum, la grădinița Elizei Pufleanu, educația se făcea cu pumnul și picioarele, iar cei mici erau adormiți cu vin.

Peste 300 de înregistrări audio făcute de alţi părinţi – care au depus plângeri penale împotriva educatoarelor -, cu ajutorul unor reportofoane puse în jucăriile copiilor. Aceste înregistrări, completate de imaginile surprinse chiar de camerele de supraveghere din grădiniță, atestau violenţa verbală şi fizică prin care educatoarele se impuneau în faţa copiilor de 3-4 ani, dar şi că pe unii îi adormeau dându-le să bea vin şi îi trezeau cu cafea. Înregistrările arătau că un băieţel de 4 ani a fost pus să doarmă pe o canapea în secretariat, fiind găsit după mai bine de o oră de somn, pe jos, de femeia de serviciu.

În primăvara acestui an, cazul a stârnit din nou revolta opiniei publice și a intrat în atenția Inspecției Judiciare, după ce judecătorul Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanța – căruia îi fusese repartizat dosarul – a insistat să-i audieze pe copii în sala de judecată, în prezența educatoarelor acuzate că i-au agresat. El a cerut Jandarmeriei să-i aducă pe cei mici cu dubele,  la instanță. Din cauza modului în care a instrumentat acest dosar, Arhip a fost suspendat din funcție de CSM, pentru o perioadă de trei luni.

NICIUN COMENTARIU