9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 1:24

Dosarul fiului lui Valeriu Zgonea se redeschide. Anchetatorii care l-au clasat, verificați

spot_img

Instanța a infirmat clasarea pe care au dat-o poliţiştii şi procurorul care au anchetat conflictul dintre fiul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea şi fiul fostului fotbalist Ion Sburlea. DNA a declanşat verificări faţă de anchetatori.

Zgonea_SZ

Conform mediafax, instanța a decis, în 6 iunie, redeschiderea dosarului și continuarea cercetărilor.

Admite plângerea formulată de petentul Ioan Bogdan Sburlea, prin reprezentant legal Ion Sburlea, împotriva Ordonanţei nr. 12756/P/2013 din 28.02.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 şi a Ordonanţei nr. 521/II2/2014 din 03.04.2014 a Prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 pe care le desfiinţează. Trimite cauza la procuror în vederea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de intimaţii Dragoş, Andrei Goncearenco,Victor Dimitrei Eduard Ştefan, Alexandru Ionuţ Gâfu, Ovidiu Pătrăuceanu junior sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 193 cod penal (art. 180 alin. 2 c.p. 1969) şi în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 206 cod penal (art. 193 c.p. 1969). În baza art. 275 alin. 3 c.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

Anchetatorii au fost acuzaţi de Ion Sburlea de abuz în serviciu şi falsuri în legătură cu modul în care au instrumentat şi clasat dosarul de urmărire penală în care au făcut cercetări faţă de fiul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Dragoş, în vârstă de 15 ani, şi a altor şapte persoane, toate acuzate de loviri şi alte violenţe comise asupra fiului fostului jucător, Bogdan Sburlea, tot de 15 ani.

Procurorii DNA au declanşat urmărirea penală “in rem” în cazul unei plângeri făcute de Ion Sburlea faţă de procurorul parchetului Judecătoriei Sectorului 5 Andreia Stoian Florea, a comisarilor-şefi Tiberiu Matei, Aurel Constantin şi Laurenţiu Stuparu şi a agentului-şef Dumitru Gheorghiţă, toţi de la Secţia 17 de poliţie din Capitală, pentru fapte de abuz în serviciu.

Ion Sburlea relata că, după agresiunile din zona Parcului Izvor, a fost cu fiul său la spital şi la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde s-a constatat că acesta are nevoie de 14 – 16 zile de îngrijiri medicale.

Contactat de mediafax, Valeriu Zgonea a declarat că nu vrea să comenteze subiectul pentru a nu exista interpretări, dar are încredere deplină în fiul său.

S.M.