Dosarul “Ferma de porci de la Salcia” – clasat. Procurorul de caz, “avansat” la DNA

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci de la Salcia, deținută până la începutul acestui an de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, scapă de acuzațiile formulate pe numele lui, acestea fiind clasate. Anunțul a fost făcut de avocatul lui Dragne, Maria Vasii, la Antena3.

„Nu pot decât să salut curajul și onoarea domnului procuror, care nu a fost antrenat în acele intenții de manipulare în acest dosar. Așadar, soluția este de clasare în ceea ce privește pe dl Dragne Ilie. S-a constatat că nu există faptă penală”, a spus Maria Vasii.

„Pentru celelalte persoane, în funcție de situația fiecăruia, instanța a fost învestită prin rechizitoriu. Este vorba de societăți comerciale care nu aveau nicio legătură cu ferma de porci”, a mai precizat avocatul.

Pe 11 august, nouă persoane, printre care Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul în care societatea care deţine ferma este vizată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul, estimat la nouă milioane de euro. În urma percheziţiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

În acea zi, avocatul Maria Vasii anunța că a depus o plângere împotriva procurorului Marian Drăgulescu, invocând încălcări de procedură şi lipsă de obiectivitate în desfăşurarea anchetei. „În timp ce era audiat a fost întreruptă audierea pentru o confruntare directă cu un alt inculpat, deşi nu s-a urmat procedura de la confruntare, ci a fost doar o formă de a-i pune faţă-n faţă, doar ca o presiune psihologică pentru declaraţii. Apoi modul în care domnul procuror a fost ridicat, de la gradul de procuror de judecătorie, prin delegare împotriva regulilor prevăzute de lege, direct ca procuror de Înalta Curte. Pentru că dânsul primeşte un salariu foarte mare numai pentru această delegare, noi spunem că este în măsură să ne îngrijoreze, pentru că este ca un beneficiu care poate să-i înfrângă obiectivitatea. Dumnealui este delegat la Parchetul Înaltei Curţi, pentru a instrumenta acest dosar. Am fi vrut un procuror care să lucreze în mod obişnuit aici”, a mai spus Maria Vasii.

Avocatul susţine că au existat mai multe abateri de la procedură în modul în care procurorul de caz a instrumentat dosarul până în prezent. Plângerea a fost depusă la conducerea secţiei din care face parte magistratul.

Potrivit DNA, la mai puțin de două luni de la descinderile la Salcia, procurorul Marian Drăgulescu a fost declarat admis la concursul organizat pe 2 octombrie pentru un post de procuror la Structura Centrală.

R.D.

foto: Mediafax

NICIUN COMENTARIU