26.9 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 11:49

Dosarul “Elodia II”. Asasinul omului de afaceri Abel Apostol – 13 ani de închisoare

spot_img

Cadavrul victimei nu a fost găsit nici până acum, la mai bine de un an și două luni de la momentul la care se presupune că bărbatul a fost asasinat

asasin_abel_apostol

Bărbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri Abel Apostol, ucis la Arad, a fost condamnat, joi seară, de Tribunalul Caraş-Severin, la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor şi la plata unor daune morale şi materiale. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi fi atacată cu apel.

Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, Rustin Ceasc, a declarat pentru MEDIAFAX că, joi seară, Adrian Buleu, judecat pentru uciderea, la Arad, a omului de afaceri Abel Apostol a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune materiale în valoare de 45.000 de lei şi a unor daune morale de 100.000 de euro.

Pe latura civilă am acordat daune materiale în valoare de 45.000 de lei şi daune morale de câte 50.000 de euro pentru soţia şi fiul major al lui Abel Apostol. Ei solicitaseră iniţial câte 500.000 de euro, fiecare. Aceste sume urmează să fie plătite de Adrian Buleu.

Rustin Ceasc
președinte, Tribunalul Caraș-Severin

Adrian Buleu a fost trimis în judecată în vara anului trecut, în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de omor şi distrugere. Procurorii au susţinut că, pe 1 mai 2013, Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, provocându-i leziuni care au dus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat maşina.

Potrivit procurorilor, între Abel Apostol şi asociata sa Alina Buleu, soţia suspectului, au existat certuri, confirmate de martori. Anchetatorii au presupus, la vremea respectivă, că omorul a avut loc seara, în restaurantul de pe Malul Mureşului deţinut în asociere de Alina Buleu şi Abel Apostol, iar cadavrul a fost transportat într-un loc necunoscut, o jumătate de oră mai târziu.

În acest interval unii angajaţi ai restaurantului au observat pete de sânge, iar Adrian Buleu i-ar fi pus pe aceştia să spele de două ori gresia, fără să ofere explicaţii. În plus, i-ar fi cerut unui angajat fără permis de conducere să conducă autoturismul lui Abel Apostol până într-un loc indicat, însă angajatul a refuzat, astfel că maşina victimei a rămas în parcare.

Buleu ar fi transportat singur cadavrul, cu un autoturism BMW pe care îl folosea în mod curent, înscris pe numele unei societăţi comerciale. O parte din traseul său a fost surprins de camere video, astfel încât anchetatorii au aflat că Buleu a oprit la o benzinărie să cumpere două flacoane de benzină. Din imaginile analizate de procurori a reieşit că Buleu purta altă îmbrăcăminte faţă de momentul anterior dispariţiei lui Apostol, potrivit declaraţiilor mai multor martori.

Conform rechizitoriului, suspectul s-a întâlnit cu amanta sa, căreia i-a dat un pistol de culoare gri, cu ţeavă lungă, “spunându-i acesteia să îl ascundă foarte bine, indiferent de ce se va întâmpla”. “Arma a fost aşezată de inculpat în poşeta martorei (…) Totodată, din declaraţia martorei a rezultat că în lăcaşul de telefon din autoturism se afla un suport în care se găseau mai multe gloanţe”, se arăta în rechizitoriu.

Ulterior, “inculpatul s-a deplasat în pădurea Vladimirescu, unde, într-un loc situat în vecinătatea râului Mureş, a incendiat autoturismul marca BMW”. Ulterior, incendiul a fost sesizat de un martor la 112, iar pompierii au intervenit şi au stins focul.

Potrivit procurorilor, Buleu a fost luat din pădure de către soţia sa, care a venit cu o altă maşină, iar pe drum el a aruncat pe fereastră cheia autovehiculului incendiat, care a fost identificată şi ridicată ulterior de către anchetatori, la indicaţiile soţiei.

Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent de către anchetatori.

R.D.