DOSARUL EADS. Boc: Nu am fost chemat la audieri, dar nu cred să fi fost ceva ilegal

Fostul premier susține că școlile au rămas fără licențe pentru computere, iar foștii miniștri Daniel Funeriu și Valerian Vreme au fost nevoiți să ia măsuri

Emil Boc_Sz

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu a fost chemat la audieri în dosarul EADS, care vizează și fapte de corupţie în legătură cu închirierea de licenţe IT pentru şcoli. Boc a susținut că nu crede să fi fost vorba despre “ceva ilegal” și a precizat că şcolile au rămas fără licenţe pentru computere şi că miniştrii “au trebuit să ia decizii”.

Nu am fost chemat (la DNA – n.r.). Eu ce ştiu şi îmi amintesc că discuţia din Guvern era legată de faptul că şcolile rămăseseră fără licenţe pe computerele pe care le aveau şi miniştrii de resort (ministrul educației, Daniel Funeriu, și ministrul comunicațiilor, Valerian Vreme – n.r.) au trebuit să ia măsuri şi decizii pentru ca şcolile să poată lucra în continuare cu acele calculatoare. De acest lucru îmi amintesc în Guvern şi nu cred să fi fost ceva ilegal.

Emil Boc
fost premier

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, pe 10 iulie, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie fac cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al premierului din 21 mai 2013.

R.D.

NICIUN COMENTARIU