1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:17
No menu items!

Dosarul diplomatului rus se mută la Moscova

spot_img

Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului rus care a accidentat pe trecerea de pietoni o tânără, el urmând să fie cercetat în ţara natală pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare de probe biologice.

Astfel, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a admis, vineri, cererea Parchetului privind trasferarea de procedură în vederea continuării cercetării diplomatutului rus, instanţa stabilind înaintarea dosarului către autorităţile judiciare din Rusia.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti care se va pronunţa definitiv pe această chestiune.

Miercuri, Judecătoria sectorului 3 a amânat pentru vineri dezbaterile în procesul în care procurorii parchetului acestei instanţe cer transferarea către Federaţia Rusă a procedurilor judiciare în cazul diplomatului rus care a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni din Bucureşti.

Instanţa a cerut, miercuri, Poliţiei şi Parchetului administrarea de noi probe în acest dosar, înainte de a delibera cu privire la transferarea anchetei către oficialii ruşi.