0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:44
No menu items!

Dosarul “DIPI 2”. Denunțătorii, la telefon cu premierul Dacian Cioloș

spot_img

Doi dintre denunțătorii din dosarul “Dipi 2” – clasat la începutul lunii noiembrie și în cazul căruia atât procurorul care l-a deschis, Florentina Mirică, cât și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi sunt vizate de o anchetă a Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați au discutat cu Dacian Cioloș (la acea dată premier al României) înainte de declanșarea procedurilor în cauză. 

Informația se regăsește în documentele din dosar prezentate, miercuri seară, în emisiunea “Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3.

Care a fost interesul premierului de atunci Dacian Cioloș în acest dosar, în care a fost pus sub acuzare fostul ministru de interne Petre Tobă? Cum au ajuns cei doi denunțători – ofițeri cu funcții de execuție în cadrul DIPI (serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne) – să ia legătura cu premierul în funcție?

“Am ajuns la concluzia că trebuie să informăm autoritatea ierarhică superioară”, scriau denunțătorii în declarațiile înregistrate la DNA.

Concret, aceștia au luat telefonic legătura cu Dacian Cioloș, pe care îl considerau “superiorul”, sărind peste ministrul de interne.

“Am luat legătura telefonic cu Dacian Cioloș care mi-a inidicat să mă întâlnesc cu consilierul său, Paul Gheorghiu (șeful de cabinet al lui Dacian Cioloș – n.r.” – este declarația dată la DNA de unul dintre denunțătorii din dosarul DIPI 2.  Imediat, un alt denunțător a luat legătura cu Cioloș, care i-a indicat și acestuia să prezinte situația de la DIPI șefului său de cabinet (Paul Gheorghiu – n.r.). “(…) a luat legătura telefonic cu premierul care i-a indicat să prezinte situația sefului său de cabinet. (…)Premierul i-a transmis ministrului de interne ca a aflat despre nereguli”, se precizează în documentele din cauză. 

AICI, mai multe detalii despre implicarea lui Dacian Cioloș în dosarul DIPI.

R.D.