16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 17:17

Dosarul de corupție de la Primăria Capitalei îl include pe directorul Infrastructură

spot_img

Procurorii anticorupţie audiază reprezentanţii unor firme care au beneficiat de programele derulate prin Direcţia Infrastructură din Primăria Capitalei, în dosarul în care directorul Mădălin Dumitru este suspectat de fapte de corupţie

Bugetul Capitalei redus la sfârșit de an

DNA a început audierile, joi, după cele 20 de percheziții de miercuri, în cazul de corupție de la Primăria Capitalei. Mai mulți reprezentanţi ai unor societăţi care au contractat sau subcontractat lucrări acordate de Direcţia Infrastructură din Primăria Capitalei, condusă de Mădălin Dumitru au dat declarații, ca martori, procurorilor anticorupție.

Mădălin Dumitru va fi chemat să dea declaraţii în acest caz abia după audierea acestor persoane şi după ce vor fi analizate toate documentele ridicate în urma percheziţiilor. Surse judiciare au declarat că pe lângă directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, ar fi vizată şi soţia acestuia. Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări. Procurorii au făcut percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte 20 adrese din București și Ilfov, de unde au ridicat mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, a unor fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie. În acest caz sunt vizaţi “funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici”.

S.M.