26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:19
No menu items!

Dosarul de corupţie al deputatului Miron Mitrea, amânat la primul termen

spot_img

Mitrea_CMA_SZ

Instanţa supremă a amânat vineri, la primul termen, judecarea dosarului în care Miron Mitrea şi Irina Jianu sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei deputatului, după ce aceştia au cerut un nou termen pentru a-şi putea angaja avocaţi.

Deputatul Miron Mitrea a fost prezent vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el declarând că se reia judecata în dosarul în care procurorii anticorupţie semnalează pretinse infracţiuni în cazul unor lucrări de renovare făcute la casa mamei sale.

În sala de judecată, Miron Mitrea şi Irina Paula Jianu au cerut judecătorilor un nou termen de judecată, pentru a-şi putea angaja apărători.

Procurorul DNA prezent la primul termen al procesului a fost de acord cu amânarea începerii discuţiilor în acest dosar, dar a cerut instanţei să pună în vedere inculpaţilor ca la termenul următor să aibă avocaţi, iar aceştia să aibă apărarea pregătită.

În acest context, Miron Mitrea le-a cerut judecătorilor ca, dacă se poate, să nu acorde termen în perioada 27 noiembrie – 8 decembrie.

Instanţa a stabilit ca discuţiile în dosar să fie reluate în 13 decembrie.

Miron Mitrea a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că „durează ceva timp până alegi un avocat bun care să te reprezinte” şi a arătat că în perioada 27 noiembrie – 8 decembrie are chestiuni personale de rezolvat, pe care nu doreşte să le comenteze.

În 25 octombrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000-2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Irina Paula Jianu, fost inspector de stat şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), ulterior inspector general de stat în construcţii la ISC, pentru dare de mită în formă continuată, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultimele trei infracţiuni sub forma participaţiei improprii, în formă continuată.

Lucian Mera