8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:05

DOSARUL “CODRUŢ MARTA”. Diana Nemeş rămâne în arest

spot_img

Diana Nemes_SZ

Diana Nemeş – cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţul ei, Radu Nemeş, de Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al şefului ANAF Sorin Blejnar, dar şi de acesta din urmăva rămâne în arest. Aşa au hotărât vineri seara magistraţii Curţii Supreme, care au respins astfel cererea de eliberare a Dianei Nemeş pe motiv că este însărcinată în luna a opta.

Decizia Curţii Supreme este definitivă.

Diana Nemeş a cerut vineri magistraţilor eliberarea din arest, pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale. Avocaţii acesteia au arătat că nu s-a ascuns niciodată de organele de urmărire penală, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declaraţii complete şi are o atitudine sinceră şi de colaborare.

La rândul său, procurorul DNA prezent la şedinţă a arătat că Diana Nemeş ştia că e urmărită penal în România şi nu s-a întors în ţară de frică.Practic, a recunoscut că a preferat să se ascundă, iar sarcina nu justifică luarea unei alte măsuri preventive“, a arătat magistratul DNA.

În ultimul cuvânt, Diana Nemeş a spus că revenirea ei în ţară a durat mult pentru că a dorit să-şi aducă şi copiii în România şi că ea doreşte să fie alături de ei.

R.D.