4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:03
No menu items!

Dosarul “Case pentru generali”: prima femeie general din Armata Română, pusă sub acuzare

spot_img

Prima femeie general din Armata Română, pusă sub acuzare
foto: actualitati.net

Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a fost pusă sub învinuire pentru obţinerea nelegală a locuinţei de serviciu, fiind acuzată de participaţie improprie la abuz în serviciu, în dosarul în care mai sunt cercetaţi fostul ministru al apărării Corneliu Dobriţoiu, foștii consilieri prezidențiali Sergiu Medar și Gheorghe Rotaru, dar şi Mircea Chelaru.

Procurorii militari anticorupţie i-au adus vineri la cunoştinţă Floarei Şerban învinuirile care i se aduc.

La ieşirea din sediul DNA, avocatul generalului în rezervă Floarea Şerban, Dan Cimpoeru, a declarat că, în opinia apărării, aceasta nu a comis nicio ilegalitate. Avocatul a precizat că declaraţia clientei sale depusă cu ocazia solicitării unei locuinţe de serviciu nu este falsă, ca în cazul altor generali cercetaţi în acest dosar, şi reflectă adevărul.

Cimpoeru a spus că, la momentul dobândirii locuinţei, generalul Floarea Şerban, cadru activ la acel moment, a dat o declaraţie pe proprie răspundere în care a arătat că stă într-o garsonieră confort doi, de aproximativ 20 de metri pătraţi, context în care a solicitat locuinţă de serviciu de la MApN. Acesta a adăugat că Floarei Şerban i-a fost atribuită o locuinţă de două camere.

R.D.