9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:27

Dosarul “Case pentru generali”: generalul Francisc Radici, pus sub acuzare de DNA

spot_img

Dosarul "Case pentru generali": generalul în rezervă Francisc Radici, pus sub acuzare de DNA
foto: militar.infomondo.ro

Generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, a fost pus sub învinuire în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru şi Floarea Şerban.

Surse judiciare au precizat că procurorii militari anticorupţie i-au adus miercuri la cunoştinţă generalului maior în rezervă Francisc Radici acuzaţia la adresa lui în acest dosar.

Potrivit surselor citate, Francisc Radici nu a dat declaraţii în acest dosar, urmând să fie rechemat de anchetatorii militari.
La DNA erau aşteptaţi să se prezinte miercuri generalul maior în revervă Constantin Năstase şi coloneii în rezervă Cornel Julea şi Cornel Vizitiu, cercetaţi în acest caz.

În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.

Aceştia au fost săptămâna trecută la DNA, fiind anunţaţi de procurori că a fost începută urmărirea penală în cazul lor pentru că au cumpărat locuinţe de serviciu fără a respecta normele legale în vigoare.

Raluca Dan