DOSARUL “CARPATICA – ASF”. Ruşanu, Carabulea şi Mîrzac rămân în arest…la domiciliu

Decizia de miercuri a Curții Supreme este definitivă

Rusanu (3)_SZ

Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, judecaţi în dosarul “Carpatica – ASF”, rămân în arest la domiciliu. Așa au decis definitiv, miercuri, magistrații Curții Supreme, care au admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de înlocuirea măsurii preventive în cazul celor trei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 9 iulie, cercetarea sub control judiciar a fostului preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Dan-Radu Ruşanu, a omului de afaceri Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, înlocuind astfel măsura arestului la domiciliu a celor trei.

Decizia a fost atacată de DNA la Curtea Supremă, care a admis contestaţia.

Constată legală şi temeinică măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Carabulea Ilie, Ruşanu Dan Radu şi Mîrzac Marian, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 23 iulie 2014 până la data de 21 august 2014, inclusiv.

Înalta Curte de Casație și Justiție

Ilie Carabulea riscă să ajungă însă din nou după gratii, după ce procurorii DNA au formulat o nouă propunere de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în său. Motivul invocat de DNA: omul de afaceri a luat legătura cu mai mulţi martori şi și-a instalat acasă un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Propunerea DNA în cazul lui Carabulea va fi luată în discuţie, vineri, de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.

R.D.

NICIUN COMENTARIU