17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:37
No menu items!

DOSARUL „CAMPION PENTRU ROMÂNIA” Ion Ariton și Rudel Obreja, audiați la DNA

spot_img

Ion Ariton_SZ

Fostul ministru al economiei Ion Ariton s-a prezentat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat posibile acte de corupţie care ar fi fost comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei „Campion pentru România”, la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.

De altfel, Obreja a fost audiat și el de procurorii DNA luni dimineață.

Ion Ariton nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA. Fostul ministru al economiei Ion Ariton a fost audiat la DNA şi pe 3 septembrie.

Procurorii anticorupţie i-au audiat în acest dosar, printre alţii, pe fostul antrenor al lotului naţional de box Titi Tudor, Fănel Trandafir, antrenorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş şi alţi oameni din lumea boxului românesc, în legătură cu organizarea Galei de box profesionist „Campion pentru România” de către firma fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, în cadrul căreia a avut loc şi meciul dintre Lucian Bute şi francezul Jean-Paul Mendy, care s-a desfăşurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei „Campion pentru România”.

R.D.