5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:28
No menu items!

DOSARUL “BANCHERII” Președinta Secției a II-a Penală a Curții de Apel București, audiată de procurori UPDATE

spot_img

DOSARUL “BANCHERII” Președinta Secției a II-a Penală a Curții de Apel București, audiată de procurori

Președinta Secției a II-a Penală a Curții de Apel București, judecătoarea Elena Ursulescu, va fi audiată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în dosarul privind frauda bancară de 85 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat pentru Sursa Zilei că anchetatorii o suspectează pe magistrată că ar fi furnizat informații din dosar unora dintre cei vizați de anchetă.

Potrivit surselor citate, judecătoarea – a cărei fiică este nora unuia dintre frații Creștin – a primit miercuri cererea procurorilor DIICOT de avizarea a perchezițiilor efectuate în acest caz. Magistratul a anunțat că se abține de la a se pronunța asupra solicitării anchetatorilor, însă abia la aproximativ patru ore de la primirea documentelor DIICOT. În plus, aceasta nu și-a motivat decizia, au mai adăugat sursele citate.

Cert este faptul că, în această dimineață, Vasile Creștin – pus sub acuzare în dosar – nu a mai fost găsit de anchetatori la locuința sa.

Cererea de încuviințare a perchezițiilor a fost înaintată de procurori Curții de Apel București, deoarece în cauză sunt vizați patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, a fost ales senator pe listele USL.

UPDATE Anchetatorii îl vor audia pe Lucian Cojocaru, fost director BRD, în prezent vicepreşedinte Volksbank, dar și pe alți şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi.

UPDATE Directorul grupului BRD Dorobanți, Dana Băjescu, a fost adusă de “mascați” la sediul DIICOT pentru a fi audiată în legătură cu frauda de 85 de milioane de euro. Până la această oră, zece persoane vizate de anchetă în această cauză au fost aduse în fața procurorilor.

Între timp, procurorii așteaptă toate documentele ridicate în timpul percheziţiilor dispuse joi dimineaţă.Prin urmare – potrivit surselor judiciare citate, audierile ar putea începe abia în jurul orei 16.00.

A.T.