DOSARUL “ASF – CARPATICA”. Laura Chițoiu, audiată la DNA. Ea are calitate de suspect în dosar FOTOGALERIE

Laura Chitoiu 2_SZ

  • UPDATE

Laura Chițoiu, soția fostului ministru de finanțe Daniel Chițoiu, a aflat, vineri, că are doar calitate de suspect în dosarul “Carpatica – ASF”, calitate căpătată în urma intrării în vigoare a noilor coduri în materie penală.

Procurorii DNA au anunțat pe 28 ianuarie că au început urmărirea penală pe numele Laurei Chițoiu aceasta fiind astfel învinuită în cauza “Carpatica – ASF”. La intrarea în vigoare a noilor coduri penale, la 1 februarie, calitatea acesteia s-a schimbat din învinuit în suspect, astfel că a fost chemată la DNA, unde s-a prezentat vineri dimineaţă, pentru a i se aduce la cunoştinţă noile dispoziţii referitoare la cazul ei.

Laura Chiţoiu a plecat de la DNA fără a face declaraţii presei.

Laura Chițoiu, soţia fostului ministu de finanţe Daniel Chiţoiu, este audiată vineri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul “Carpatica – ASF” în care este acuzată de abuz contra intereselor publice.

DNA preciza că Laura Elena Chiţoiu, fost director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), este urmărită penal, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul în care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

CITEȘTE ȘI: Ce ignoră DNA în dosarul “ASF”. Criteriile de incompatibilitate care-l vizau și pe Daniel Tudor, convenite cu FMI și Comisia Europeană

R.D.

NICIUN COMENTARIU