17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:16

DOSARUL “APIA”. Șeful IPJ Suceava, pus sub acuzare de DNA

spot_img

Comisarul șef Ioan Crap este acuzat de abuz în serviciu

Crap-Ioan

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava, comisarul șef Ioan Crap, a fost pus, miercuri, sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru abuz în serviciu în dosarul în care este vizat și șeful APIA, Dorel Benu.

DNA a precizat, într-un  comunicat de presă, că “există date şi indicii temeinice” potrivit cărora, pe 6 aprilie anul acesta, când ocupa doar funcția de adjunct al șefului IPJ Suceava, la cererea unui preot, Ioan Crap a intervenit pe lângă un agent de poliţie rutieră pentru ca acesta să nu-i rețină permisul de conducere unui șef al APIA Suceava, surprins de radar cu viteză excesivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de CRAP IOAN, adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava, în prezent cu atribuţii de inspector şef al IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I. P. J. Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere a unei persoane cu funcție de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Centrul Judeţean Suceava (APIA SUCEAVA) şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale ce impunea luarea acestei măsuri.

Direcția Națională Anticorupție
comunicat de presă

R.D.