15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 6:15

Dosarul “Angajări ilegale la Interne” va fi rejudecat

spot_img

Dosarul "Angajări ilegale la Interne" va fi rejudecatFostul secretar general al Ministerului Administrației și Internelor, chestorul Cristian Baci, scapă pentru moment de o sentință în dosarul “Angajări ilegale la Interne”, în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a casat, luni după-amiază, sentința dată de instanța de fond (completul de trei judecători al Curții Supreme) căreia i-a retransmis cauza spre rejudecare.

În iulie 2011, procurorii Parchetului General i-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual pe Cristian Baci și pe complicii acestuia: Adrian Pătraşcu, fost director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane, Olimpiodor Antonescu, fost șef al Jandarmeriei Române, Ion Valentin Opriţescu, fost director general al Direcţiei Generale Financiare din MAI.

În aceeași cauză, au mai ajuns în fața instanței Constantin Stoleriu, fost ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi Marian Valentin Grigoroiu, fost director al Direcţiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2010, în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost deblocate posturi ”în scopul exclusiv al angajării ilegale a patru persoane”, una direct într-o funcţie de autoritate publică din MAI şi celelalte trei pe funcţii de ofiţeri.

Pe fond, judecătorii i-au condamnat însă pe unii dintre inculpați, printre care se află și chestorul Cristian Baci, la pedepse de cel mult un an cu suspendare.

R.D.