2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:29
No menu items!

Dosarul „Moșia Brătienilor” ajunge la DNA

spot_img

În acest dosar, ginerele lui Traian Băsescu este urmărit penal

Pricop_Ioana Basescu_ziuanews_SZ

Dosarul „Moşia Brătienilor”, în care ginerele fostului președinte Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, este urmărit penal, va fi cercetat de DNA. Dosarul a ajuns la DNA, după ce DIICOT şi-a declinat competenţa, în 16 martie.

Dosarul a fost anchetat, inițial, de procurorii de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General. Ulterior, procurorul general a declinat dosarul DIICOT, în urma unei cereri de soluționare a conflictului pozitiv de competență formulate de DIICOT, care cerceta aceeași speță.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai 2014 a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.

Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată ca parte civilă şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Andrei Tudor