29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:48
No menu items!

Dosarul „Jaful secolului”: asistentul lui Cătălin Botezatu, reţinut de DIICOT UPDATE

spot_img

Asistentul manager al lui Cătălin Botezatu, audiat la DIICOT

Asistentul manager al designerului Cătălin Botezatu, Petre Condrat (fost cvadrublu campion mondial la caiac-canoe), a fost adus luni la sediul structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru a fi audiat din nou în legătură cu furtul celor șapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda).

Surse judiciare au precizat că Petre Condrat va trebui să răspundă întrebărilor procurorilor privind modul în care a încercat să-i vândă omului de afaceri Constantin Dinescu două dintre tablourile furate: “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse (cel mai scump tablou furat, estimat la 39 de milioane de euro) și “Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin.

Potrivit documentelor ajunse pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 5 București (care au decis inițial arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei români suspectați că ar fi participat anul trecut la comiterea a ceea ce presa internațională a numit „Jaful secolului”), asistentul Cătălin Botezatu, împreună cu un cetăţean moldovean, ar fi încercat să evalueze şi să vândă două dintre tablourile furate omului de afaceri Constantin Dinescu. Anchetatorii au arătat că cele două persoane i-ar fi prezentat tablourile lui Dinescu care ar fi apelat la evaluatorul Mariana Dragu. Aceasta a confirmat faptul că operele de artă sunt sunt originale și le-a estimat la 60 de milioane de euro.

De altfel, evaluatorul a fost pus sub învinuire în acest dosar, au precizat procurorii, citaţi în motivarea instanţei.

UPDATE

Şi designerul Cătălin Botezatu a fost audiat de procurorii DIICOT în dosarul tablourilor furate din Olanda. Designerul a declarat că ar fi cerut o audienţă pentru a nu se mai face speculaţii pe tema implicării sale în „Jaful secolului”.

UPDATE

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, de anchetatorii DIICOT în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam. El este acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune, au explicat surse judiciare.

Condrat ar urma să fie prezentat instanţei marţi, cu propunerea de arestare preventivă.

 R.D.