4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 15:05
No menu items!

Dosarele DNA: anchetă, după un an, pentru o șpagă de 800 de lei, și profesori mituiți cu ghete, parfum și o cravată

spot_img

Un comisar de la Protecția Consumatorilor a fost trimis în judecată, luna trecută, de procurorii DNA, pentru că ar fi cerut 150 de euro de la niște comercianți pentru a le da doar avertismente, nu amenzi.

Procurorii DNA l-au cercetat sub control judiciar pe Ioan Trifu, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, pentru luare de mită, precum și pe unul dintre mituitori Mario Mugurel Dinescu.

Potrivit anchetei, în 5 iunie 2015, Ioan Trifu le-a cerut unor comercianți din Oltenița, în timpul controalelor desfășurate, 800 lei, pentru a-i sancționa doar cu avertisment și nu cu amendă, așa cum prevedea legea.

Drept urmare, procurorii DNA au poprit suma de 500 de lei, aflată în contul unei unități bancare, iar pentru restul banilor, 300 de lei, sechestru asupra unui bun imobil al lui Trifu.

Tot luna trecută, procurori DNA Oradea au reținut trei cadre universitare pentru acte de corupție, aceste fiind acuzate că au luat mită ghete, o icoană, un parfum sau o cravată.

Andrei Tudor