21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 17:15

Dosare penale pentru falsificarea certificatelor digitale COVID

spot_img

Doi ucrainieni și un român care au vrut să scape de carantină, au prezentat la punctele de trecere ale frontierei de stat din judeţele Tulcea şi Constanţa, certificate de vaccinare si testare false. Cei trei sunt acuzaţi de fals și uz de fals si au dosare penale.

În punctele de trecere ale frontierei de stat din judeţele Tulcea şi Constanţa, 16 scannere mobile şi 18 telefoane mobile smart, echipamente care au instalat aplicaţia “CoronaScan” verifică documentele celor care trec graniţa.

Aşa au fost depistaţi cei doi ucrainieni de 29 şi 32 de ani şi un român de 58 de ani care au vrut să scape de carantină şi au prezentat la punctele de frontieră certificate false.

“Cele două persoane care au încercat să intre în tară prin această metodă au refuzat ulterior intrarea în România întorcându-se în ţara de origine, bineînteles fără a mai intra în carantină pe teritoriul naţional.

În toate cele trei situaţii era necesară deţinerea unui astfel de certificat, cele două certificate prezentate în punctul de trecere a forintierei în Isaccea au fost procurate din Ucraina, iar cel de vaccinare a fost românesc”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanţa.