7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:55
No menu items!

Dosar penal în urma unei plângeri legate de vânătoarea de la Balc, Bihor

spot_img

Poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal în cazul vânătorii de la Balc, în județul Bihor, care se desfăşoară în acest weekend, după ce un bărbat a depus o plângere referitoare la modul în care sunt tratate animalele şi a sunat la 112, potrivit Mediafax.

Poliţiştii s-au dus sâmbătă pe domeniul de vânătoare pentru a face constatarea.

Tradiţionala vânătoare organizată la Balc de omul de afaceri Ion Ţiriac a început sâmbătă.

Sesizarea în legătură cu vânătoarea de pe domeniul privat de la Balc a fost făcută de un bărbat din Braşov și se referă la tratamentul aplicat animalelor. Acelaşi bărbat care a făcut sesizarea la Poliţia Marghita a sunat şi la numărul de urgenţe 112 pentru a depune plângere.

Întrucât domeniul de la Balc este privat, vânătoarea de acolo nu se supune Legii vânătorii, a precizat un reprezentant al Poliției Bihor.

La vânătoarea din acest an participă, potrivit presei locale, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche – proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, creatorul de modă italian Stefano Ricci, Klaus Mangold – fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler, Peter Rau – fost expert financiar Philip Morris şi Porsche, Alfred Baumhauer – fabricant Cartier, Rudolf Streicher – fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, politicianul ucrainean Nestor Shuyfrych, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea – fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Sandu Georgescu – patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS.

Vânătoarea este programată să se încheie duminică.