21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:19

Dosar penal pentru un bărbat care a bătut crunt un câine blând

spot_img

Patrupedul intrase în curtea unui monument istoric, ceea ce l-a înfuriat pe un localnic. A luat o lopată și a dat în câine până când bietul animal nu s-a mai putut ridica. Poliția Animalelor a fost sesizată de martori, iar agresorul s-a ales cu dosar penal.

Câinele intrase în curtea bastionului din Ilia, moment în care un localnic l-a atacat cu sălbăticie provocându-i multiple leziuni la nivelul corpului. Un martor a văzut tot și a sesizat poliția.

„Acest căţel blând a fost bătut crunt cu lopata pentru că a intrat în incinta castelului. Atât de tare a fost lovit în cap de s-a auzit caşi cum ar lovi cineva un pietroi. Am anunţat Poliţia din comună şi au venit doi poliţişti care şi-au făcut datoria, apoi au anunţat Poliţia Animalelor care a venit la faţa locului şi au constatat că aşa de tare a fost lovit în cap încât îi curge sânge pe nasşi ochii i s-au umplut de sânge. Au venit la faţa locului şi un doctor veterinar, un criminalist care a făcut poze şi a ridicat lopata. Nu pot să cred şi nici acum nu mi-am revenit şi nu o să îmi revin curând din ceea ce am putut să văd, câtă răutate putem că să avem noi, oamenii. Să loveşti cu atâta brutalitate un animal blând este ca şi cum ai lovi în cap cu lopata un copil de 3-4 ani”, a relatat martorul.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal agresorului.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi un medic veterinar, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de maltratarea şi schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată), iar animalul a fost predat unei asociaţii specializate în protecţia animalelor”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Sursa Foto: Florin Bulgar via Facebook

Cora Dumitrescu