9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:44
No menu items!

Dosar penal pentru o persoană care a mințit în declarația pe propria răspundere că merge către locul de muncă, dar s-a dus în vizită

spot_img

Primul dosar penal deschis pentru fals în declarația pe propria răspundere a fost făcut unei persoane care a declarat în fals că a ieșit din casă în scop profesional, când de fapt mergea în vizită la o persoană izolată la domiciliu.

Ministerul Public a anunțat că în data de 30 martie, o persoană ar fi prezentat polițiștilor o declarație pe proprie răspundere în care consemnase că se deplasează în interes profesional, dar s-a constatat că mergea în vizită la o persoană venită din străinătate și autoizolată la domiciliu.

Dosarul a fost dsechis de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Pitești.

Pedepsele și amenzile din Codul penal au fost majorate după instituirea stării de urgență în România.

Art. 326. (1) Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută la alin.(1), săvârșită pentru a ascunde existența unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”