19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 20:13

Dosar penal pentru administratorul firmei din Blaj care a vândut carne de cal

spot_img

Dosar penal pe numele administratorului firme din Blaj care a vândut carne de cal
foto: jurnalul.ro

Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită este cercetat penal pentru înşelăciune privind calitatea mărfurilor.

Şeful Poliţiei Judeţene Alba, chestorul Nicolae Căbulea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că administratorul societăţii din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată drept vită este cercetat penal pentru înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, faptă pentru care riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare. Nicolae Căbulea a precizat că dosarul pe numele administratorului societăţii a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Șeful Poliției Alba a adăugat că anchetatorii așteaptă încă rezultatul analizelor de laborator asupra probelor prelevate din carnea găsită la firma din Blaj, care au fost trimise la un laborator specializat din Bucureşti.

La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că rezultatele analizelor de laborator vor fi primite cel mai probabil sâmbătă, precizând că în funcţie de acestea vor fi dispuse sancţiuni pentru societatea din Blaj. Potrivit acestuia, în urma controalelor coordonate de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au fost descoperite în Bucureşti pachete de trei-cinci, până la 12 kilograme de carne etichetată ca vită, dar care era de cal. Autoritățile presupun că, în total, aproximativ 300 de kilograme de carne etichetată ca vită, dar care se bănuiește că ar fi de fapt de cal, au ajuns pe piaţă, această cantitate fiind dedusă în urma analizei evidenţelor contabile ale firmei.

El a explicat că firma din Blaj s-a aprovizionat cu aproximativ o mie de kilograme de carne, iar în prezent aproximativ 700 de kilograme de carne au fost descoperite în depozitele acesteia.

Carne de cal etichetată drept “vrăbioară de vită” a fost descoperită recent în depozitul din judeţul Ilfov al firmei Ara Meat Center de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

O parte din carnea de cal etichetată drept carne de vită a fost trimisă de la depozitul din judeţul Ilfov la şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food din Capitală.

R.D.