-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:57
No menu items!

Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul crimelor din Caracal

spot_img

Dosar penal pentru abuz în serviciu deschis de procurorii Secției Speciale în cazul crimelor de la Caracal. Procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au început urmărirea penală in rem în legătură cu modul în care organele de cercetare penală au instrumentat dosarul. Încă din data de 28 iulie, anchetatorii au efectuat audieri și au ridicat documente de la Poliție, Parchet și instanță.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019.

Procurorii Secției Speciale de Investigare a Magistraților au deschis o urmărire penală in rem pentru a vedea în ce măsură anchetarorii crimelor de la Caracal au respectat sau nu legea.”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.