20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 3:08

Dosar penal în cazul Institutului Cantacuzino

spot_img

vaccin

Parchetul General a început urmărirea penală “in rem” (față de faptă, nu și față de persoană) în cazul Institutului Cantacuzino, pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, oficiali ai instituţiei.

Potrivit surselor citate, urmărirea penală în acest caz a fost începută în urma unei sesizări a Corpului de control al primului ministru, transmisă Parchetului General în urmă cu o săptămână.

Oficialii Parchetului au precizat că în acest caz nu este vizată nicio persoană, urmărirea penală fiind începută doar pentru faptă, respectiv pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică. În baza probelor obţinute de anchetatori se va decide dacă urmărirea penală va fi extinsă şi faţă de persoană.

Sursele citate au mai arătat că la Parchetul General a fost înregistrată şi sesizarea transmisă de preşedintele Traian Băsescu, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În cazul acesteia nu a fost luată deocamdată o decizie privind urmărirea penală sau comasarea cu dosarul constituit în urma sesizării Corpului de control al premierului.